Receptek

Mi adhat igazi értéket egy ételnek a páratlan ízvilágon kívül? Ha saját magunk készítjük el. Szeretettel. Miért?! Mert egy picit belecsempészünk magunkból is, így az étel nem csak finom lesz, hanem tökéletes is!

Gyógynövényes forralt bor aszalt szilvával

Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.

Növényi sajtkrém, a nachos kihagyhatatlan kísérője…

Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!

Naturgold bio alakor cabbage pasta

Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!

Majorannás zöldségpástétom

A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.

Gingerbread - a valódi gyömbérsüti...

A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.

Natúr gombakrém

Egyszerű, széleskörűen felhasználható, fehérjedús növényi krém. Rendkívül ízletes, fogyasztását javasoljuk pirítósra, melegszendvicsre, egytálételekhez köret mellé vagy akár töltelékalapnak is kiváló.

Zöldségfasírt curryszószban vegyes gabonakörettel, friss salátával

Mutatós, különlegesen finom és laktató étel. A curryszósz domináló ízvilága mellett nem hanyagolható el egészségünkre kifejtett hatása sem. Csupa olyan fűszer keverékéből áll, amely jótékony hatással lehet emésztő- és immunrendszerünkre.

Áfonyás nyerstorta

Pompás és dekoratív desszert. Különlegessége, hogy sütés nélkül, rövid idő alatt elkészíthető. Álomfinom, hozzáadott cukor, tej, tojás, vaj és egyéb állati eredetű összetevők nélkül. További előnye pedig, hogy számtalan módon variálható.

Magyaros szejtánragu tönköly tarhonyával

Utánozhatatlan magyaros ízvilág, laktató mégis könnyen emészthető egytálétel. Kiváló alternatívája a húsos változatnak. A vegán konyha egyik alapdarabja.

Tejmentes tárkonyos zöldbab leves

A téli évszakokban aranyat érő meleg levesek egyik fénypontja. Lágy, mégis egyedi ízvilágot képvisel. Tökéletes első fogás ebédre vagy egy könnyed vacsorára.

Fafül gombás Vegini Pulled Chunks

A Vegini Pulled Chunks remek alternatívája a húsnak, főleg azért mert nem szójából és nem is búzából készül. A borsófehérjés ragu igazi különlegességnek számít, melynek ízét a jázmin rizs sajátos aromája finoman kiemeli.

Mustáros hagyma - a legkülönlegesebb kenőke..

Egyszerűségét messzemenőkig túlszárnyalja fantasztikus ízvilága. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez a párosítás milyen kellemes percekkel tud bárkit is megajándékozni. Hidegen és melegen is fogyasztható, jó vendégvárónak, szendvicskrémnek vagy pirítósra feltétnek. Melegen akár egytálételek kiváló kísérője is lehet.

Fehérjedús, zöldséges vagdalt

Fűszeres ízvilágú növényi vagdalt, fehérjében és rostban gazdag. Rendkívül ízletes, jól harmonizál natúr körettel, savanyúsággal. Igen laktató és sokkal könnyebben emészthető, mint a húsból elkészített társa. Hidegen és melegen is sokoldalúan fogyasztható. Hétköznapi és ünnepi ételként is remekül megállja a helyét minden tányéron!

Rizskrém tejszínes meggyleves

Könnyed, tejmentes, télen és nyáron is jólesően fogyasztható leves. A meggy domináns ízét kellemesen kiegyensúlyozza a rizskrém tejszín. Gyorsan elkészíthető, akár cukormentes változatban is, nélkülözve az állati eredetű összetevőket.

Paprikás növényi sajt

Aki kerüli az állati eredetű sajtok fogyasztását, igazán örülni fog ennek a receptnek. Bár nem a trappista sajt növényi alternatívája, mégis a sajtok intenzív ízvilágát fedezhetjük fel benne. Fűszeres aromája kiválóan illik hidegtálakhoz, szendvicsekhez, de akár pirítós kenyérhez is.

Penne növényi sajtkrémes karfiolmártásban

Ízletes, krémes, remekül variálható glutén- és tejmentes egytálétel. Rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthető, nélkülözve a nemkívánatos ízfokozókat és egyéb adalékokat.  

Céklakrém - avagy mit együnk párizsi helyett..

Manapság már nem nehéz kivágnunk magunkat a bolti felvágottak csapdájából. Tökéletes példa erre a céklás sárgaborsó krém, amely igazi változatosságot varázsol a mindennapjainkba adalékanyagok, és állati eredetű hozzávalók mellőzésével. Újdonságra vágyik?! Próbálja ki!

Proteines növényi fasírt cukkinis-hagymás vadrizzsel

Újdonsággal terítené az asztalt? Készítse el ezt az ízletes, fehérjedús, igen laktató vegán ételt. Az ízek tökéletesen harmonizálnak, a vadrizses köretnek köszönhetően különleges, lassan felszívódó, tápanyagban gazdag fogás, ami friss zöldsalátával, vagy önmagában is fogyasztható.

Padlizsán-baconnel tálalt tejmentes vajbab főzelék

Az egyszerű ételeket is nagyon jól lehet reformálni, variálni. Kiváló példa erre a hagyományos vajbab főzelék. Ez a változat nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, és a padlizsán egy újabb oldalát ismerhetjük meg. Ízletességében is csak előnyére változik.

Bazsalikomos rakott kölestészta

Mindig jól jön egy ízletes egytálétel, ami nem csak laktató, hanem zöldséges összetevőiből eredően magas rosttartalommal bír. Domináló bazsalikomos ízvilága mindenkit rabul ejt. A kölestészta pedig kiváló alapanyag, nemcsak gluténmentes, hanem egyben lúgosít is.

Zellerkrém - Növényi pástétom, amit nem lehet nem szeretni...

Ez az egyik kedvencünk. Annyira finom, hogy aki egyszer megkóstolja, többé nem feledi. Gyerekek-felnőttek egyaránt szeretik, sőt még azok is, akik a zellertől sajátos ízvilága miatt idegenkednek. Nem lehet nem kipróbálni…

Gesztenye krémleves

Meleg időben hidegen tálalva üdítően frissítő, hideg időben pedig lélekmelengető leves. Rendkívül egyszerűen elkészíthető, kiváló energiaforrás, varázslatos ízvilággal.

 

Quinoával töltött padlizsán

Gazdag ízvilága mindenkit elvarázsol. A töltelék változatossága mellett kiválóan érvényesül a padlizsán karakteres íze. Tápláló, a quinoának és a gombának köszönhetően fehérjedús egytálétel. Tökéletes választás lehet, ha egy könnyű ebédre vagy vacsorára vágyunk!

Gyümölcsös mandulás pite

Gyümölcsös ízekben gazdag, tömör süti, aminek csodás előnye, hogy egy szelet is tökéletesen kielégíti édesség utáni vágyunkat, úgy, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Igazi különlegesség, nemcsak a hétköznapokat dobja fel, de kiváló ünnepi vagy alkalmi édesség.

Hamis hajdinás gulyásleves

Klasszikus gulyás ízvilág, állati eredetű összetevők nélkül. Könnyen emészthető, rostban gazdag, tápláló és rendkívül finom. Mindenkinek ajánljuk, nem csak azoknak, akik kerülik a hús fogyasztását. Kicsik, nagyok egyaránt imádják!

Fűszeres napraforgómagkrém

Markáns, meglepően finom növényi krém. Felpezsdíti a hagyományos zöldségpástétomok kínálatát szokatlanabb ízvilágával, de ne féljünk tőle, ha egyszer megkóstoljuk, utána nem tudunk neki nemet mondani! Kiváló feltét szendvicsekre, könnyed uzsonna vagy vacsora lehet pirítóssal fogyasztva.

Köles körözött

Egyedülállóan pikáns paprikás-köményes ízvilág, túró hozzáadása nélkül. Könnyen elkészíthető, a kölesnek köszönhetően lúgosító hatású, tápanyagban gazdag szendvicskrém. Ajánljuk mindenkinek, aki szeret változatosan étkezni, aki tudatosan kerüli az állati eredetű tejtermékek fogyasztását, de azoknak is, akik csak kipróbálnának valami újat!

Hummuszos zöldséges tönköly spagetti

Kellemesen intenzív ízvilágú, fehérjében és rostban gazdag, laktató egytálétel. A csicseriborsós alap tökéletesen harmonizál a friss zöldségekkel, amit megfelelően kiegészít a rostban gazdag, tojás nélküli tésztával történő párosítás. Friss jégsalátával javasoljuk tálalni, ami üdítően hat köretként. 

Céklás brownie

Intenzíven kakaós, selymes állagú finomság, amelyet a cékla tesz igazán különlegessé. Az ízek tökéletesen harmonizálnak, így azok is bátran megkóstolhatják, akik nem rajonganak a cékla natúr ízvilágáért.

Tejmentes zöldborsó főzelék

A borsófőzelék nem egyszerűen csak egy főzelék! Kicsik-nagyok egyaránt imádják, és mindenkinek sajátos íz-illat-érzés-élménye kötődik hozzá. Valljuk be (hacsak nem utáljuk a borsót) egyszerűen nem tudunk és nem is akarunk neki ellenállni. Bár mindenki másképpen szereti fogyasztani, abban egyetérthetünk, hogy akkor élvezetes igazán, ha nem sablonos az íze. És hogy mitől lesz ilyen? Ebből a receptből kiderül.

Cukkinis növényi sajt

A kreatív vegán konyha egyik gyöngyszeme ez a növényi alapanyagokból készült sajt. Könnyedén elkészíthető, hideg tálakhoz és szendvicsekhez kiváló kiegészítő. Ha unja már a fűszeres ízeket, akkor ezt a natúr változatot Önnek találták ki!

Brokkolis chia magos rizsfelfújt

Tápanyagban igen gazdag, könnyed, ízletes étel. A brokkolis-rizs naturitását kiválóan ellensúlyozza a gombaragu finom intenzitása. Egyszerű, azonban annál különlegesebb és látványosabb étek, ami akár ünnepi fogásként is tálalható.

Vegán storganoff

Finoman elegáns, készítését tekintve egyszerű ragus egytálétel, ami nem csak a szemünket, hanem az ízlelőbimbóinkat is kényezteti. Hús- és tejtermék nélküli változata több szempontból is kedvezőbb lehet, de az ízek tekintetében ez magától megmutatkozik. 

Fél-kovászos teljes-kiőrlésű házi kenyér Királybúza lisztből

A kenyér nem csak egy sült-erjesztett tészta, hanem alapvető néptáplálék, amelyet már az újkorban is fogyasztottak, és a világ minden táján ismernek. 

 

Zöldségleves gazdagon - avagy mit együnk húsleves helyett

Egy tál meleg leves mindig jól esik, főleg ha még finom is. Hűvös időben azért, mert átmelegít, nyáron pedig segít elviselni a forróságot. De mindemellett remek tápanyag tartalommal bír, biztosítja a napi folyadék és rost bevitelünk egy részét.