Mutatós, különlegesen finom és laktató étel. A curryszósz domináló ízvilága mellett nem hanyagolható el egészségünkre kifejtett hatása sem. Csupa olyan fűszer keverékéből áll, amely jótékony hatással lehet emésztő- és immunrendszerünkre.
(kb. 4 adag)
A körethez
A curry szószhoz
A salátához
A fasírthoz
Elkészítés
A gabonákat kimérjük és egy nagyobb szűrőbe tesszük. Bő vízzel nagyon alaposan 1-2 percen keresztül átmossuk. Kétszeres mennyiségű enyhén sózott vízben, nagyjából 20-25 perc alatt megfőzzük.
Amíg fő a köret, elkészítjük a curry mártást. A vajat felolvasztjuk egy lehetőleg teflonos edényben, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Pár perc pirítás után beletesszük a paradicsomsűrítményt, majd az összes többi fűszert. Alacsony hőfokon pár percig kevergetjük, de párhuzamosan a barnarizslisztet kikeverjük annyi kókusz főzőkrémmel, hogy habarás állaga legyen. Ha ez megvan, hozzáadjuk a készülő mártáshoz a maradék kókusz főzőkrémmel együtt. Krémesen besűrűsödik. Amennyiben az ízvilág kívánja 1-2 kk nádcukorral fűszerezhetjük még (ettől nem édes, hanem enyhén pikáns lesz). Ha túl sűrű lenne, pici vízzel tudunk rajta hígítani.
A fasírtport összekeverjük 300 dl tisztított vagy forrásvízzel. Adhatunk hozzá burgonypelyhet is, akkor ropogósabb lesz a végeredmény. 5-10 percig pihentetjük, és forró kókuszolajban kisütjük.
A salátához a zöldségeket aprítjuk és picit megsózzuk és 1-2 ek Creme Vega-val összekeverjük. Mindent egyben még melegen tálalunk a friss salátakeverékkel.
Jó, ha tudjuk!
A curry szósz összetevőinek köszönhetően nagyon egészséges, jótékonyan hat az emésztésünkre és a szervezetünkre. Intenzíven fűszeres ízvilága van, amit tökéletesen kiegészít a Creme Vega-val kevert saláta. Talán meglepő lehet, de a mártás és az öntetes saláta nagyon is passzol egymáshoz.
A fasírtport dúsíthatjuk 1-2 evőkanál fehérjeporral is, mielőtt összekeverjük a vízzel, így még táplálóbb és laktatóbb lehet.
A vegyes gabonaköret nem csak ízletes, de előnyös azok számára is, akik önmagában nem szeretik a hajdina ízét. Bátran lehet variálni, akár kölessel, amaránttal, vagy amihez éppen kedvünk támad.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.