Zöldségfasírt curryszószban vegyes gabonakörettel, friss salátával

Mutatós, különlegesen finom és laktató étel. A curryszósz domináló ízvilága mellett nem hanyagolható el egészségünkre kifejtett hatása sem. Csupa olyan fűszer keverékéből áll, amely jótékony hatással lehet emésztő- és immunrendszerünkre.

Hozzávalók

(kb. 4 adag)

A körethez

100 g Biorganik bio hajdina
100 g Biorganik bio bulgur
100 g Biorganik bio quinoa
 

A curry szószhoz

50 g Alsan bio margarin
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Greenmark bio őrölt gyömbér
190 g Bio berta bio paradicsomsűrítmény
400 ml The bridge bio kókusz főzőkrém
4 ek Bonetta barna rizsliszt
1 tk Lakhsmy füstölt pirospaprika
2 tk Lakhsmy őrölt római kömény
2 tk Lakhsmy őrölt koriander
2 tk Greenmark bio curry
2 tk Greenmark bio garam masala fűszerkeverék
1-2 tk Éden prémium parajdi só
1-2 kk Naturmind mauritiusi nádcukor (elhagyható)
 

A salátához

1 kisebb zöldsaláta
1 nagyobb fej lilahagyma
1 db kígyóuborka
2-3 db tisztított karfiolrózsa
1-2 ek Dr.Oetker Creme Vega
 

A fasírthoz

250 g Ákos fasírtpor
1-2 ek Gluténmentes burgonyapehely
Barco kókuszolaj

curry_5.jpg

Elkészítés

A gabonákat kimérjük és egy nagyobb szűrőbe tesszük. Bő vízzel nagyon alaposan 1-2 percen keresztül átmossuk. Kétszeres mennyiségű enyhén sózott vízben, nagyjából 20-25 perc alatt megfőzzük.

Amíg fő a köret, elkészítjük a curry mártást. A vajat felolvasztjuk egy lehetőleg teflonos edényben, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Pár perc pirítás után beletesszük a paradicsomsűrítményt, majd az összes többi fűszert. Alacsony hőfokon pár percig kevergetjük, de párhuzamosan a barnarizslisztet kikeverjük annyi kókusz főzőkrémmel, hogy habarás állaga legyen. Ha ez megvan, hozzáadjuk a készülő mártáshoz a maradék kókusz főzőkrémmel együtt. Krémesen besűrűsödik. Amennyiben az ízvilág kívánja 1-2 kk nádcukorral fűszerezhetjük még (ettől nem édes, hanem enyhén pikáns lesz). Ha túl sűrű lenne, pici vízzel tudunk rajta hígítani.

A fasírtport összekeverjük 300 dl tisztított vagy forrásvízzel. Adhatunk hozzá burgonypelyhet is, akkor ropogósabb lesz a végeredmény. 5-10 percig pihentetjük, és forró kókuszolajban kisütjük.

A salátához a zöldségeket aprítjuk és picit megsózzuk és 1-2 ek Creme Vega-val összekeverjük. Mindent egyben még melegen tálalunk a friss salátakeverékkel.

curry_1.jpg

Jó, ha tudjuk!

A curry szósz összetevőinek köszönhetően nagyon egészséges, jótékonyan hat az emésztésünkre és a szervezetünkre. Intenzíven fűszeres ízvilága van, amit tökéletesen kiegészít a Creme Vega-val kevert saláta. Talán meglepő lehet, de a mártás és az öntetes saláta nagyon is passzol egymáshoz.

A fasírtport dúsíthatjuk 1-2 evőkanál fehérjeporral is, mielőtt összekeverjük a vízzel, így még táplálóbb és laktatóbb lehet.

A vegyes gabonaköret nem csak ízletes, de előnyös azok számára is, akik önmagában nem szeretik a hajdina ízét. Bátran lehet variálni, akár kölessel, amaránttal, vagy amihez éppen kedvünk támad.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!

curry_3.jpg