Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
(kb. 4 adag)
2 csomag Naturgold bio alakor ősbúza szélesmetélt
1 db közepes bio fejeskáposzta
2-3 db közepes vöröshagyma
2 kk Greenmark bio őrölt feketebors
1-2 kk Éden prémium parajdi só
3-4 ek Barco kókuszolaj
Elkészítés
A káposztát megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk és a kókuszolajon pár perc alatt közepes hőfokon üvegesre pároljuk. Közben a káposzta levet eresztett. Kinyomkodjuk és hozzáadjuk az éppen készülő hagymához. Időnként megkevergetve 10-15 perc alatt megsütjük a hagymás káposztát, addig, amíg szép aranybarna színűvé nem válik.
Amíg a káposzta sül, enyhén sós vizet teszünk fel forrni a tésztának. A forrásban levő vízben 3-4!!! perc alatt kifőzzük a tésztát, majd összekeverjük a hagymás káposztával és ízlés szerint borsozzuk.
Jó, ha tudjuk!
Az alakor volt az első termesztett búzafaj, ami jó időre feledésbe merült, bár ebből származtatható ma ismert gabonák nagy része. Tápértéke kimagasló a hagyományos gabonákhoz képest, valamint kiemelendő tulajdonsága, hogy nem tartalmaz alfa-gliadint, ami a (manapság elterjedt búzafélékben megtalálható) sokaknál problémát okozó glutén fehérje.
Fontos, hogy ez a tészta amellett, hogy sokkal finomabb, mint a hagyományos ipari tésztalisztből készült tészták, sokkal rövidebb idő alatt megfő.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.
Egyszerű, széleskörűen felhasználható, fehérjedús növényi krém. Rendkívül ízletes, fogyasztását javasoljuk pirítósra, melegszendvicsre, egytálételekhez köret mellé vagy akár töltelékalapnak is kiváló.