Naturgold bio alakor cabbage pasta

Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!

Hozzávalók

(kb. 4 adag)

2 csomag Naturgold bio alakor ősbúza szélesmetélt

1 db közepes bio fejeskáposzta

2-3 db közepes vöröshagyma

2 kk Greenmark bio őrölt feketebors

1-2 kk Éden prémium parajdi só

3-4 ek Barco kókuszolaj

kapt_4.jpg

Elkészítés

A káposztát megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk és a kókuszolajon pár perc alatt közepes hőfokon üvegesre pároljuk. Közben a káposzta levet eresztett. Kinyomkodjuk és hozzáadjuk az éppen készülő hagymához. Időnként megkevergetve 10-15 perc alatt megsütjük a hagymás káposztát, addig, amíg szép aranybarna színűvé nem válik. 

Amíg a káposzta sül, enyhén sós vizet teszünk fel forrni a tésztának. A forrásban levő vízben 3-4!!! perc alatt kifőzzük a tésztát, majd összekeverjük a hagymás káposztával és ízlés szerint borsozzuk.

kapt_3.jpg

Jó, ha tudjuk!

Az alakor volt az első termesztett búzafaj, ami jó időre feledésbe merült, bár ebből származtatható ma ismert gabonák nagy része. Tápértéke kimagasló a hagyományos gabonákhoz képest, valamint kiemelendő tulajdonsága, hogy nem tartalmaz alfa-gliadint, ami a (manapság elterjedt búzafélékben megtalálható) sokaknál problémát okozó glutén fehérje.

Fontos, hogy ez a tészta amellett, hogy sokkal finomabb, mint a hagyományos ipari tésztalisztből készült tészták, sokkal rövidebb idő alatt megfő.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!