Fafül gombás Vegini Pulled Chunks

A Vegini Pulled Chunks remek alternatívája a húsnak, főleg azért mert nem szójából és nem is búzából készül. A borsófehérjés ragu igazi különlegességnek számít, melynek ízét a jázmin rizs sajátos aromája finoman kiemeli.

Hozzávalók

(kb. 4 adag)

250 g Lorenzo Jázmin rizs

140 g Vegini Pulled Chunks

3-4 ek. Pithari extra szűz olíva olaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

10-15 g Dr. Chen szárított fafül gomba

100-150 g bio barna csiperkegomba

3-4 tk Biorganik bio kukorica vagy tápióka keményítő

2-3 tk Bonetta barna rizsliszt

1-2 dl Dennree bio paradicsomlé

2 ek Biorganik bio tamari szósz

1-2 kk Meru kókuszvirágcukor

0,5 kk Greenmark bio őrölt fekete bors

1-2 kk Greenmark bio morzsolt oregánó

4-5 db friss bazsalikom levél

3-4 tk Naturmind himalája só

fvpc_2.jpg

Elkészítés

A fafül gombát forró vízbe beáztatjuk, 15-20 perc alatt felpuhul. Ekkor aprítjuk kisebb darabokra. A friss gombát szintén apróra vágjuk.

A jázmin rizst átmossuk, 1-2 ek olajon megpirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű, enyhén sós víz hozzáadásával 20 perc alatt megfőzzük. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük.

A vöröshagymát felszeleteljük majd pici só hozzáadásával olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk mindkét gombát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és 2-3 percig tovább pirítjuk. Meghintjük a barna rizsliszttel, elkeverjük és felöntjük kevés, nagyjából 1dl vízzel. Ettől kissé krémesebb lesz majd az állaga. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, az oregánót, az őrölt borst és a kókuszvirág cukrot (a cukortól nem édes, hanem ízes lesz, funkciója, hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát). Amennyiben igényli adunk hozzá még sót. Összerottyantjuk, majd végül belecsurgatjuk a kevés vízzel kikevert keményítőt, amit a végső állagát adja meg az ételnek. Közepes hőfokon még 1-2 percig kevergetjük és elkészültünk. Meleg jázmin rizzsel tálaljuk.

fvpc_3.jpg

Jó, ha tudjuk!

A fűszerezésen némileg változtathatunk saját ízvilágunk szerint. Lehet kissé paradicsomosabb, vagy bazsalikomosabb, de akár a bors is dominálhat benne. Kísérletezzünk bátran, legyen olyan, ahogy nekünk ízlik.

A fafül gomba remek natúr vasforrás. Fogyasztása ideális lehet vérszegénység, vashiány esetén.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!

fvpc_1.jpg