Mindig jól jön egy ízletes egytálétel, ami nem csak laktató, hanem zöldséges összetevőiből eredően magas rosttartalommal bír. Domináló bazsalikomos ízvilága mindenkit rabul ejt. A kölestészta pedig kiváló alapanyag, nemcsak gluténmentes, hanem egyben lúgosít is.
(kb. 6 adag)
300 g Éden prémium kölestészta (orsó)
150-200 g Bio Abc gabona gömböc
200 ml The bridge bio zabkrém tejszín
100-150 g csiperke gomba
100-150 g kisebb cukkini
100-150 g póréhagyma
5-6 db koktélparadicsom
5-6 db friss bazsalikom levél
1-2 tk Greenmark bio morzsolt bazsalikom
1 tk Naturmind himalája só
6-8 ek Pithari extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A zöldségeket előkészítjük. Megmossuk és aprítjuk őket. A karikázott paradicsom kivételével az összeset enyhén sózzuk és 5-10 perc alatt, közepes hőfokon megpirítjuk pár kanál olívaolajon. A gabona gömböc esetében ugyanígy járunk el. Felaprítjuk és serpenyőben enyhén sózva olívaolajon megpirítjuk. A kölestésztát enyhén sós forrásban levő vízben 5-10 perc alatt kifőzzük. A zabkrémtejszínben elkeverjük a morzsolt bazsalikomot. Végül mindent, ami eddig elkészült alaposan összekeverünk (a tésztát, a gömböcöt, a zöldségeket és a fűszeres növényi tejszínt). Ekkor adjuk hozzá a karikázott paradicsomokat valamint a friss bazsalikom leveleket is. Jénai tálba halmozzuk, nagy hőfokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Jó, ha tudjuk!
A gabona gömböc a hagyományos sonka helyettesítésére szolgál, nem gluténmentes alapanyag, de lehet helyettesíteni szójaszószban előre pácolt sült padlizsánkockákkal is.
A kölestészta kifőzése folyamatos kevergetés mellett történjen, mert az útifűmaghéj miatt hamar kifutha, ha nem figyelünk oda.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.