Bazsalikomos rakott kölestészta

Mindig jól jön egy ízletes egytálétel, ami nem csak laktató, hanem zöldséges összetevőiből eredően magas rosttartalommal bír. Domináló bazsalikomos ízvilága mindenkit rabul ejt. A kölestészta pedig kiváló alapanyag, nemcsak gluténmentes, hanem egyben lúgosít is.

Hozzávalók

(kb. 6 adag)

300 g Éden prémium kölestészta (orsó)

150-200 g Bio Abc gabona gömböc

200 ml The bridge bio zabkrém tejszín

100-150 g csiperke gomba

100-150 g kisebb cukkini

100-150 g póréhagyma 

5-6 db koktélparadicsom

5-6 db friss bazsalikom levél

1-2 tk Greenmark bio morzsolt bazsalikom

1 tk Naturmind himalája só

6-8 ek Pithari extra szűz olívaolaj

rakt_4444.jpg

Elkészítés

A zöldségeket előkészítjük. Megmossuk és aprítjuk őket. A karikázott paradicsom kivételével az összeset enyhén sózzuk és 5-10 perc alatt, közepes hőfokon megpirítjuk pár kanál olívaolajon. A gabona gömböc esetében ugyanígy járunk el. Felaprítjuk és serpenyőben enyhén sózva olívaolajon megpirítjuk. A kölestésztát enyhén sós forrásban levő vízben 5-10 perc alatt kifőzzük. A zabkrémtejszínben elkeverjük a morzsolt bazsalikomot. Végül mindent, ami eddig elkészült alaposan összekeverünk (a tésztát, a gömböcöt, a zöldségeket és a fűszeres növényi tejszínt). Ekkor adjuk hozzá a karikázott paradicsomokat valamint a friss bazsalikom leveleket is. Jénai tálba halmozzuk, nagy hőfokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

rakt_2222.jpg

Jó, ha tudjuk!

A gabona gömböc a hagyományos sonka helyettesítésére szolgál, nem gluténmentes alapanyag, de lehet helyettesíteni szójaszószban előre pácolt sült padlizsánkockákkal is.

A kölestészta kifőzése folyamatos kevergetés mellett történjen, mert az útifűmaghéj miatt hamar kifutha, ha nem figyelünk oda.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat!