(kb. 6 adag)
2 db közepes cukkini
1 db kisebb sárgarépa
3-4 ek Naturmind gluténmentes sörélesztőpehely
1 ek Rapunzel bio agar-agar
1-2 tk Naturmind himalája só
2-3 ek Barco kókuszolaj
4-5 dl forrás- vagy tisztított víz
A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, apróra vágjuk és ízlés szerint enyhén sózott vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük. Annyi vízben főzzük meg, amennyi éppen ellepi. Amikor megfőtt, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a sörélesztőpelyhet, majd botmixerrel krémesre keverjük. Ezután egy kicsi, főzésre alkalmas edényben 1dl vizet elkeverünk az 1ek agar-agarral, amit alacsony hőfokon 1-2 percig, folyamatos kevergetés mellett forralunk. Végül hozzáadjuk a krémes cukkinis masszát és folyamatos kevergetés mellett tovább főzzük 1-2 percig. Hajszálvékonyan kiolajozott formába öntjük, és amikor kihűlt már annyira, hogy engedi, hűtőbe tesszük.
Ez egy natúr ízvilágú változat, viszont ízlés szerint megbolondíthatjuk – a cukkínihez remekül passzoló – friss aprított bazsalikommal, és egy kis chilli pehellyel vagy bármivel, amit izgalmasnak találunk, a lehetőségek számának csak a képzeletünk szabhat határt.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.