Cukkinis növényi sajt

A kreatív vegán konyha egyik gyöngyszeme ez a növényi alapanyagokból készült sajt. Könnyedén elkészíthető, hideg tálakhoz és szendvicsekhez kiváló kiegészítő. Ha unja már a fűszeres ízeket, akkor ezt a natúr változatot Önnek találták ki!
 
 

Hozzávalók

(kb. 6 adag)

2 db közepes cukkini

1 db kisebb sárgarépa

3-4 ek Naturmind gluténmentes sörélesztőpehely

1 ek Rapunzel bio agar-agar

1-2 tk Naturmind himalája só

2-3 ek Barco kókuszolaj

4-5 dl forrás- vagy tisztított víz

Elkészítés

A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, apróra vágjuk és ízlés szerint enyhén sózott vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük. Annyi vízben főzzük meg, amennyi éppen ellepi. Amikor megfőtt, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a sörélesztőpelyhet, majd botmixerrel krémesre keverjük. Ezután egy kicsi, főzésre alkalmas edényben 1dl vizet elkeverünk az 1ek agar-agarral, amit alacsony hőfokon 1-2 percig, folyamatos kevergetés mellett forralunk. Végül hozzáadjuk a krémes cukkinis masszát és folyamatos kevergetés mellett tovább főzzük 1-2 percig. Hajszálvékonyan kiolajozott formába öntjük, és amikor kihűlt már annyira, hogy engedi, hűtőbe tesszük.

cuksa_222.jpg

Jó, ha tudjuk!

Ez egy natúr ízvilágú változat, viszont ízlés szerint megbolondíthatjuk – a cukkínihez remekül passzoló – friss aprított bazsalikommal, és egy kis chilli pehellyel vagy bármivel, amit izgalmasnak találunk, a lehetőségek számának csak a képzeletünk szabhat határt.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!
 

cuksa_444.jpg