Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
(kb. 10 adag)
1 db kisebb aprított vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 bögre aprított burgonya
1 bögre aprított sárgarépa
1/3 bögre Pithari extra szűz olívaolaj
½ bögre Naturmind gluténmentes sörélesztőpehely
1 kk Greenmark bio sültcsirke fűszer
1 kk Greenmark bio őrölt fekete bors
1 kk Fűszerész füstölt pirospaprika
1 tk Naturmind sómentes ételízesítő
1 tk Naturmind himalája só
1 ek Biorganik bio citromlé
1-2 tk Byodoo bio mustár
chilli pehely v. japaleno paprika ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, daraboljuk. Az aprított és kimért burgonyát, répát, hagymát, fokhagymát főzőedénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk az ételízesítőt, enyhén megsózzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. A főzővízből teszünk félre egy keveset, hogy amennyiben szükséges hígítani tudjunk vele.
Ezután a megfőtt zöldségeket leszűrjük, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a fűszereket és 1 tk mustárt. Botmixerrel simára keverjük, végül hozzáadjuk az olajat is, ami megadja a krémünk végső állagát és ismételten jól átdolgozzuk botmixerrel. Ha túl sűrű a félretett főzővízzel lehet rajta hígítani, bár jellemzően nem szükséges.
Megkóstoljuk, és amennyiben kívánja, adhatunk még hozzá sót, vagy még egy kis mustárt, ízlés szerint darabolt chillit vagy japaleno paprikát.
Jó, ha tudjuk!
Nagyon hamar elkészíthető, rendkívül ízletes. Nemhogy mentes a nemkívánatos adalékanyagoktól, hanem csupa olyan összetevője van, aminek fogyasztását szervezetünk meghálálja.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.
Egyszerű, széleskörűen felhasználható, fehérjedús növényi krém. Rendkívül ízletes, fogyasztását javasoljuk pirítósra, melegszendvicsre, egytálételekhez köret mellé vagy akár töltelékalapnak is kiváló.