Natúr gombakrém

Egyszerű, széleskörűen felhasználható, fehérjedús növényi krém. Rendkívül ízletes, fogyasztását javasoljuk pirítósra, melegszendvicsre, egytálételekhez köret mellé vagy akár töltelékalapnak is kiváló.

Hozzávalók

(kb. 10 adag)

150 g Barna csiperke gomba

150 g Fehér csiperke gomba

25 g Alsan bio növényi vaj

1 kk Éden prémium parajdi só

0,5 kk Greenmark bio fekete bors őrölt

1-2 tk Nagykun rizsliszt

50-75 ml The Bridge bio rizskrém tejszín

1 db kisebb fej vöröshagyma

gombak_1.jpg

Elkészítés
 
A vöröshagymát felaprítjuk, enyhén megsózzuk, és pár percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a gombát megtisztítjuk, a tönkjét eltávolítjuk és felaprítjuk. A sózott vöröshagymát a növényi vajon 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított gombát és ismét enyhén megsózzuk, borsozzuk. Lefedve 5-6 perc alatt közepes hőfokon pároljuk, ennyi idő alatt a gomba teljesen összeesik. Ekkor fedő nélkül tovább kevergetjük 1-2 percig, hogy a gomba által engedett lé mennyisége egy kissé elpárologjon. Levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítünk rajta, de csak annyira, hogy ne legyen túl darabos. Ez után finoman (csomómentesen) hozzá keverjük a rizslisztet (ha kevesebb a gomba elég 1tk rizsliszt, ha több, akkor mehet hozzá 2tk), majd krémesre keverjük a rizskrémtejszínnel. Fél percig még kevergetjük és elkészült a gombapástétomunk.
 

gomk_1.jpg

Jó, ha tudjuk!

Bár a gomba nehezebben emészthető az átlagos zöldségekhez képest, de ha nem eszünk egyszerre belőle hatalmas mennyiségeket, úgy feltehetően ez nem fog problémát okozni.

Igen kellemes ízvilágú krémet kapunk, amihez nagyon jól illik a Byodoo bio majonéz valamint a Byodoo cukormentes ketchup is, akár együtt akár külön-külön. A Byodoo termékekben nincsenek fölösleges és káros összetevők, ellentétben a kiváló alapanyagokkal.

Mint minden ételnél, ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!

gomk_3.jpg