Utánozhatatlan magyaros ízvilág, laktató mégis könnyen emészthető egytálétel. Kiváló alternatívája a húsos változatnak. A vegán konyha egyik alapdarabja.
(kb. 4 adag)
400 g Vegán grill magyaros hagymás szejtán
2 db nagyobb vöröshagyma
2-3 db tv paprika
3-4 db fokhagyma gerezd
1-2 tk Lakhsmy füstölt pirospaprika
1 kk Greenmark bio őrölt feketebors
1-2 kk Naturmind fehér himalája só
4-5 ek Pithari extra szűz olíva olaj
350 g Rédei bio tönköly tarhonya
1-2 ek Pithari extra szűz olíva olaj
Elkészítés
A tarhonyát az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, majd enyhén sós másfél-kétszeres mennyiségű tisztított vagy forrásvízzel felengedjük. 3-4 percenként kevergessük meg, hogy ne ragadjon le az alja. Alacsony hőfokon, fedő alatt, 15-20 perc alatt elkészül.
A szejtánt ízlés szerint apró darabokra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk. A vöröshagymát és a tv paprikát szintén felaprítjuk.
A hagymát és a tv paprikát az olívaolajon pici sóval, alacsony hőfokon addig pároljuk, amíg lecsós állaga lesz. Hozzáadjuk az aprított szejtánt, a nyomón áttört fokhagymát és egy kicsit magasabb hőfokon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Ekkor felöntjük 1-1,5 dl tisztított vagy forrásvízzel ízlés szerint, hogy szaftosabb állaga legyen. Megszórjuk pirospaprikával, borssal, ha igényli adunk még hozzá sót. 1-2 perc alatt kissé besűrűsödik, összeforrnak az ízek és elkészültünk.
Meleg tönkölytarhonyával tálaljuk.
Jó, ha tudjuk!
Annyira ízes étel, hogy önmagában fogyasztható, de ha valaki szereti, akkor friss salátával, vagy csemegeuborkával tálalható.
Használhatunk a készítéshez chillit is, valamint 1-2 ek vörösbort, hiszen ez tovább fokozza az amúgy is ellenállhatatlan ízvilágot.
A szejtán hús helyettesítésére szolgáló gabonakészítmény, amely többféle ízesítésben is kapható, fehérjedús, sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Fogyasztása gluténérzékenyeknek nem ajánlott, helyettesíthető szójából készült tempeh-vel vagy füstölt tofuval.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.