Meleg időben hidegen tálalva üdítően frissítő, hideg időben pedig lélekmelengető leves. Rendkívül egyszerűen elkészíthető, kiváló energiaforrás, varázslatos ízvilággal.
(kb. 4 adag)
2 csomag Eastray főzőtt szelídgesztenye
1 l The Bridge bio vaníliás rizsital
50-100 g Biorganik bio mazsola
1 cs Byodoo vaníliás pudingpor
¼ kk Éden prémium parajdi só
1-2 teáskanál rum, vagy rumaroma
szükség esetén (1 tk Naturmind mauritiusi nádcukor v. negyedannyi Dia-Wellness cukorhelyettesítő)
Elkészítés
A mazsolát kb. 1,5dl ízlés szerint rummal, vagy rumaromával ízesített vaníliás rizsitalban beáztatunk, amíg a leves készül.
A két csomag főtt gesztenyét villával összetörjük, amennyire tudjuk, majd hozzáadunk ½ - 1 dl rizsitalt és botmixerrel tovább pürésítjük. Nem szükséges teljesen pépesre, mert ízléses és finom is, ha marad benne némi apró gesztenyetöret. Ha ez kész félretesszük.
A maradék rizsitalból hozzávetőlegesen ½ dl-t öntünk a főzőedényünk aljába, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, majd csomómentesre elkeverjük. Ezt követően apránként felöntjük a maradék rizsitallal, és alacsony hőfokon elkezdjük főzni. Amikor 3-4 perc után tapasztaljuk, hogy az állaga krémesebb lett, akkor hozzáadjuk a gesztenyepürét, a beáztatott rumos mazsolát (a rumos rizsitallal együtt), a cukrot vagy édesítőszert és a csipet sót. Közepes hőfokon összeforraljuk és elkészült a csodálatosan finom és egyszerű krémlevesünk.
Jó, ha tudjuk!
Nagyon finom, ízletes krémlevest kapunk végeredményül. Enyhén édes, inkább natúr jellegű ízvilágra számoljunk cukor hozzáadása nélkül. A rizs ital enyhén édeskés, amit jól kiegészít a mazsola édessége, ezért a kettő együttes fogyasztása fogja megadni a végső ízvilágot. Ha valaki ennek ellenére tovább fokozná a leves édességét, azt a szájíze szerint utólag is tudja variálni.
Tehetünk hozzá továbbá egy csipetnyi borubon vanília őrleményt is. Valamint megbolondíthatjuk néhány szem friss mentalevéllel, ami meglepő módon rendkívül finom ízharmóniát eredményez.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk és szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.