Könnyed, tejmentes, télen és nyáron is jólesően fogyasztható leves. A meggy domináns ízét kellemesen kiegyensúlyozza a rizskrém tejszín. Gyorsan elkészíthető, akár cukormentes változatban is, nélkülözve az állati eredetű összetevőket.
(kb. 4 adag)
500 g magozott meggy
200 ml The bridge bio rizskrém tejszín
1 cs Byodoo vaníliás pudingpor
2 ek Naturmind mauritiusi nádcukor vagy negyedannyi Dia-Wellness cukorhelyettesítő
1 kk Naturmind himalája só
½ kk Sonnentor bio bourbon vanília őrleméy
3 db Greenmark bio zöld kardamom mag
1-2 tk Nagykun rizsliszt
1–1,5 l forrás vagy tisztított víz
Elkészítés
A magozott meggyet egy közepes méretű edényben feltesszük főzni, kicsit több vízzel, mint ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a nádcukrot (vagy cukorhelyettesítőt), a sót, a vaníliaőrleményt, a kardamom magot és felforraljuk.
Közben a vaníliás pudingport kevés rizskrém tejszínnel, majd 1-2 teáskanál rizsliszttel csomómentesre keverünk és felhígítjuk a maradék rizskrém tejszínnel.
Ha felforrt a leves, megkóstoljuk. Megnézzük, hogy mennyire édes vagy savanykás, és ha szükséges korrigálunk még pici nádcukorral (cukorhelyettesítővel). Végül folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingporos-rizslisztes habarásunkat, 3-4 percig közepes hőfokon főzzük (nem forraljuk). Ennyi idő alatt állagát tekintve krémesen besűrűsödik. Ha kissé meghűlt, szeletelt mandulával tálaljuk.
Jó, ha tudjuk!
Lehetőség szerint használjunk friss meggyet, de fagyasztott verzióval is készíthető.
A meggy savanyúsága befolyásolhatja a hozzávalók mennyiségét, ezt kóstolgatással kezeljük rugalmasan. Ha túl savanyú, édesítsük. Ha esetleg túl töménynek éreznénk (nagyon savanyú és édes is egyszerre), akkor The bridge bio vaníliás rizs itallal hígítsunk az állagán, így kellemesebb enyhébb ízvilágot kapunk.
Ha nem lenne elég sűrű, krémes a végeredmény, akkor további 1-2 kanál rizslisztből és rizsitalból vagy rizskrém tejszínből újabb habarást készítünk, bele csurgatjuk és pár percig főzzük, amíg elérjük a kívánt krémes állagot.
Mint minden ételnél, ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss gyümölcs kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.