Céklás brownie

Intenzíven kakaós, selymes állagú finomság, amelyet a cékla tesz igazán különlegessé. Az ízek tökéletesen harmonizálnak, így azok is bátran megkóstolhatják, akik nem rajonganak a cékla natúr ízvilágáért.

Hozzávalók

(kb. 10 adag)

330 g Alsan bio margarin (növényi)

330 g Naturmind sötétbarna lágy nádcukor (vagy 82 g Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő)

200 g Dennree bio étcsokoládé

150 g Spájzold be! Király búza liszt

1 cs Lecker’s foszfátmentes sütőpor

2 db közepes célkla

6 db bio tojás

1,5 marék darált dió

½ kk Naturmind himalája só

ceklb_11.jpg

Elkészítés

Félbe vágjuk és megfőzzük a céklákat. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a darált diót. A csokoládét belereszeljük. A megfőtt és kihűlt céklát meghámozzuk, lereszeljük, amennyiben nagyon leveses lenne, kinyomkodjuk a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük. A vajat a barnacukorral (vagy cukorhelyettesítővel) és a tojással pár perc alatt kikeverjük és a céklás lisztes keverékhez adjuk. Jól eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. Közepes hőfokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

ceklb_444.jpg

Jó, ha tudjuk!

Adhatunk hozzá dupla mennyiségű csokoládét viszont akkor sokkalta lágyabb és krémesebb lesz a végeredményt. Ha így készítjük el, akkor miután megsült célszerű megvárni, hogy kissé meghűljön, csak ez után szeletelni, különben nagyon széteshet.

A céklának remek élettani hatásai vannak, natúr vasforrás és kiváló vérképző. Ásványi anyag tartalmát sütés után is megőrzi. Jó rost forrás, süteményünket segít könnyebben emészthetővé tenni.

Mint minden ételnél, a süteményeknél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített sütemény pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

 

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek és a tojás kivételével) beszerezhető!

 

Jó étvágyat kívánunk!