Intenzíven kakaós, selymes állagú finomság, amelyet a cékla tesz igazán különlegessé. Az ízek tökéletesen harmonizálnak, így azok is bátran megkóstolhatják, akik nem rajonganak a cékla natúr ízvilágáért.
(kb. 10 adag)
330 g Alsan bio margarin (növényi)
330 g Naturmind sötétbarna lágy nádcukor (vagy 82 g Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő)
200 g Dennree bio étcsokoládé
150 g Spájzold be! Király búza liszt
1 cs Lecker’s foszfátmentes sütőpor
2 db közepes célkla
6 db bio tojás
1,5 marék darált dió
½ kk Naturmind himalája só
Félbe vágjuk és megfőzzük a céklákat. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a darált diót. A csokoládét belereszeljük. A megfőtt és kihűlt céklát meghámozzuk, lereszeljük, amennyiben nagyon leveses lenne, kinyomkodjuk a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük. A vajat a barnacukorral (vagy cukorhelyettesítővel) és a tojással pár perc alatt kikeverjük és a céklás lisztes keverékhez adjuk. Jól eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. Közepes hőfokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Adhatunk hozzá dupla mennyiségű csokoládét viszont akkor sokkalta lágyabb és krémesebb lesz a végeredményt. Ha így készítjük el, akkor miután megsült célszerű megvárni, hogy kissé meghűljön, csak ez után szeletelni, különben nagyon széteshet.
A céklának remek élettani hatásai vannak, natúr vasforrás és kiváló vérképző. Ásványi anyag tartalmát sütés után is megőrzi. Jó rost forrás, süteményünket segít könnyebben emészthetővé tenni.
Mint minden ételnél, a süteményeknél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített sütemény pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek és a tojás kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.