Egyszerűségét messzemenőkig túlszárnyalja fantasztikus ízvilága. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez a párosítás milyen kellemes percekkel tud bárkit is megajándékozni. Hidegen és melegen is fogyasztható, jó vendégvárónak, szendvicskrémnek vagy pirítósra feltétnek. Melegen akár egytálételek kiváló kísérője is lehet.
(kb. 4 adag)
3-4 db közepes vöröshagyma
1 tk Naturmind himalája só
1-2 tk Byodoo bio mustár
2-3 ek Pithari extra szűz olívaolaj
Elkészítés
Végtelenül egyszerű az elkészítése. A vöröshagymát hámozás után ízlés szerint felvágjuk vagy hosszába, vagy apróra. Enyhén megsózzuk, kézzel összeforgatjuk és hagyjuk állni a sóban. 2-3 perc elteltével egy serpenyőben olívaolajon, alacsony hőfokon, lefedve 3-5 perc alatt üvegesre pároljuk, majd ezt követően felvesszük a hőfokot és addig sütjük intenzíven, amíg szépen barnára pirult sült hagymát kapunk. Kicsit hagyjuk hűlni, és amikor langyos, ízlés szerinti mustár mennyiséggel (ez általában 1-2 teáskanál) összekeverjük. Ha esetleg kívánja, még utólag sózhatjuk.
Jó, ha tudjuk!
Nagyon rövid idő alatt elkészül, tipikus jolly joker lehet, amikor ennénk valami fűszereset, de nem tudjuk, mi legyen az.
Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.