Mustáros hagyma - a legkülönlegesebb kenőke..

Egyszerűségét messzemenőkig túlszárnyalja fantasztikus ízvilága. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez a párosítás milyen kellemes percekkel tud bárkit is megajándékozni. Hidegen és melegen is fogyasztható, jó vendégvárónak, szendvicskrémnek vagy pirítósra feltétnek. Melegen akár egytálételek kiváló kísérője is lehet.

Hozzávalók

(kb. 4 adag)

3-4 db közepes vöröshagyma

1 tk Naturmind himalája só

1-2 tk Byodoo bio mustár

2-3 ek Pithari extra szűz olívaolaj

2222.jpg

Elkészítés

Végtelenül egyszerű az elkészítése. A vöröshagymát hámozás után ízlés szerint felvágjuk vagy hosszába, vagy apróra. Enyhén megsózzuk, kézzel összeforgatjuk és hagyjuk állni a sóban. 2-3 perc elteltével egy serpenyőben olívaolajon, alacsony hőfokon, lefedve 3-5 perc alatt üvegesre pároljuk, majd ezt követően felvesszük a hőfokot és addig sütjük intenzíven, amíg szépen barnára pirult sült hagymát kapunk. Kicsit hagyjuk hűlni, és amikor langyos, ízlés szerinti mustár mennyiséggel (ez általában 1-2 teáskanál) összekeverjük. Ha esetleg kívánja, még utólag sózhatjuk.

mushagy_2.jpg

Jó, ha tudjuk!

Nagyon rövid idő alatt elkészül, tipikus jolly joker lehet, amikor ennénk valami fűszereset, de nem tudjuk, mi legyen az.

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat!