Proteines növényi fasírt cukkinis-hagymás vadrizzsel

Újdonsággal terítené az asztalt? Készítse el ezt az ízletes, fehérjedús, igen laktató vegán ételt. Az ízek tökéletesen harmonizálnak, a vadrizses köretnek köszönhetően különleges, lassan felszívódó, tápanyagban gazdag fogás, ami friss zöldsalátával, vagy önmagában is fogyasztható.

Hozzávalók

(kb. 4 adag)

200-220 g Rapunzel bio rizskeverék vadrizzsel

150 g Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alappor

100 g hámozott sárgarépa

2-3 gerezd fokhagyma

1 kisebb csokor petrezselyem

15 g Biorganik bio citromlé

1 db közepes méretű cukkini

2 db nagyobb fej vöröshagyma

1-2 tk Naturmind himalája só,

Pithari extra szűz olívaolaj

120 g forrás- vagy tisztított víz (a fasírthoz)

Barco kókuszolaj a sütéshez

forrás- vagy tisztított víz (a rizshez)

protfv_333.jpg

Elkészítés

A vadrizses rizskeveréket bő vízsugár alatt alaposan átmossuk, majd enyhén sós, két és félszeres mennyiségű vízben közepes hőfokon 40-45 perc alatt, időnként megkevergetve készre főzzük. Amennyiben a főzési idő letelte után maradna még rajta némi főzővíz, akkor nagy hőfokon rövid idő alatt elfőzzük, vagy nemes egyszerűséggel leöntjük róla és lefedve hagyjuk kicsit hűlni.

Ha odatettük főni a rizst, megmossuk a cukkinit, a két végét levágjuk, majd ujjnyi vastagon felkarikázzuk. A vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, hosszában szeleteljük, enyhén megsózzuk és félretesszük a cukkini mellé.

Amíg a rizs fő, elkészítjük a fasírtot. Kimérjük egy edénybe a proteines fasírt alapport. Meghámozzuk a sárgarépát és lehetőleg aprítógépben aprítjuk, ellenkező esetben lereszeljük. A fokhagymát pucoljuk, összezúzzuk. A petrezselymet szintén aprítógépben aprítjuk (apróbb lesz, és jobban kijön az aromája), ha nincs, akkor lehet kézzel is. Mindet hozzáadjuk a fasírtporhoz és jól elkeverjük, hogy egyenletesen elvegyüljenek. Végül kimérjük a 15g citromlevet, a 120g vizet és elkeverjük a zöldséges fasírtporral. Állni hagyjuk 1-2 percet, majd gombócokat formálunk belőle és forró kókuszolajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A korábban felmetélt hagymát és cukkinit 2-3 ek olívaolajon, alacsony hőfokon 2-3 percig fonnyasztjuk. Megízleljük, ha kívánja, még sózzuk, majd felemeljük a hőfokot 3-5 perc alatt és aranybarnára pirítjuk.

Melegen tálaljuk a kisütött fasírttal és a vadrizses körettel.

protfv_1111.jpg

Jó, ha tudjuk!

Ez az étel könnyen elkészíthető, magas fehérje tartalmának köszönhetően igen laktató. A vadrizses rizskeverék lassan felszívódó, pergős állagú köret, amit tökéletesen kiegészít a sült hagymás-cukkini. Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt.

 

Mint minden ételnél ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!