Fűszeres napraforgómagkrém

Markáns, meglepően finom növényi krém. Felpezsdíti a hagyományos zöldségpástétomok kínálatát szokatlanabb ízvilágával, de ne féljünk tőle, ha egyszer megkóstoljuk, utána nem tudunk neki nemet mondani! Kiváló feltét szendvicsekre, könnyed uzsonna vagy vacsora lehet pirítóssal fogyasztva.

Hozzávalók

(kb. 6 adag)

110-120 g Biorganik bio napraforgó mag

1 kk Greenmark bio őrölt fekete bors

1 kk Lakhsmy őrölt kurkuma

1 kk Naturmind himalája só

1 ek Pithari extra szűz olíva olaj

1-2 tk Biorganik bio citromlé

1 csokor apróra vágott petrezselyem

1 db kisebb piros pritaminpaprika

2-3 dl forrás- vagy tisztított víz

1111.jpg

Elkészítés

A napraforgómagot beáztatjuk 1-2 dl vízbe előző nap, hogy megpuhuljon. Másnap leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk az olívaolajat és a citrom levét, majd botmixerrel krémesre keverjük. Amennyiben nehezen dolgozható szárazabb állaga lenne úgy pici víz (2-3-4 ek) hozzáadásával finomítsunk rajta, amíg kellemesen krémes végeredményt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, kurkuma), valamint az apróra vágott pritamin paprikát és az aprított petrezselymet. Keverjük el alaposan, és tegyük hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

3333.jpg

Jó, ha tudjuk!

A napraforgómagot mindenképpen áztassuk be előre, különben nem tudunk vele dolgozni.

A petrezselymet lehetőleg aprítógépben aprítsuk, mert sokkal jobban aprít, mint mi kézzel, valamint ennek köszönhetően sokkal jobban kijön a petrus utánozhatatlan ízvilága.

Mint minden ételnél, ennél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a zöldségeket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített étel pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!

Üzletünkben minden alapanyag (a friss zöldségek kivételével) beszerezhető!

Jó étvágyat kívánunk!