Pompás és dekoratív desszert. Különlegessége, hogy sütés nélkül, rövid idő alatt elkészíthető. Álomfinom, hozzáadott cukor, tej, tojás, vaj és egyéb állati eredetű összetevők nélkül. További előnye pedig, hogy számtalan módon variálható.
A középső réteg elkészítéséhez a kesudiót célszerű előáztatni (min. 4 max. 8 órára), mert ez adja meg a tortának a krémes állagot. A középső réteg minden összetevőjét nemes egyszerűséggel aprítógépben addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk, ezt halmozzuk a datolyás-mandulás alapra.
A felső rétegnél az áfonyát az előáztatott kesudióval szintén krémesre keverjük és ráhalmozzuk a torta tetejére. Ezt követően pár órára behűtjük, hogy a későbbiekben szépen tudjuk szeletelni. Ha nincs ennyi időnk, akkor egy fél óra hosszára a fagyasztóba is be lehet tenni. Friss gyümölccsel, szeletelt mandulával szépen lehet díszíteni.
Jó, ha tudjuk!
Tápanyagban igen gazdag és laktató sütemény. A hozzávalók arányain természetesen némileg lehet változtatni. Ha esetleg az alap száraznak bizonyulnak 1-2 kk növényi tejjel puhítható. Ha citromosabb ízvilágot szeretnénk belecsempészni, akkor a középső réteghez adjunk hozzá pár csepp Lecker’s bio citromolajat.
Áfonya helyett más gyümölcsöt is használhatunk. Ha esetleg nagyon fanyar lenne, akkor ehhez a réteghez is adható agavé szirup. Az agavé szirup kiváló cukorhelyettesítő lehet. Habár nem kalóriamentes, a glikémiás indexe alacsony (55 alatti), lassan és egyenletesen emeli meg a vércukor szintet.
A kesudió tápanyagban gazdag. Igen jó magnézium, természetes kalcium, B2, B3, B6 és E-vitamin forrás. Más magokhoz képest alacsonyabb a zsírtartalma és nem tartalmaz koleszterint sem. Ha előre beáztatva fogyasztjuk úgy szervezetünk enzimkészletét is megkíméli. A tortát elkészítést követően mindenképpen hűtve tároljuk.
Mint minden ételnél, a süteményeknél is hangsúlyozzuk, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használjuk, és a gyümölcsöket lehetőleg vegyszermentes gazdálkodásból szerezzük be annak érdekében, hogy az ízhatás tökéletes, az elkészített sütemény pedig valóban tápláló, ne csak mutatós legyen!
Üzletünkben minden alapanyag (a friss gyümölcs kivételével) beszerezhető!
Jó étvágyat kívánunk!
Ki ne vágyna a hideg időszakban egy lélekmelengető forró italra?! Főleg, ha az a testünkre is jótékony hatással lehet. Ez a forraltbor nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is különbözik a hagyományos változatoktól. Álomfinom és szuperegészséges.
Bizonyára mindenki ismeri a mozizás mára már nélkülözhetetlen ízletes, fűszeres kísérőjét a nachost mártogatós sajtkrémmel. És azt vajon hányan tudják, hogy házilag is elkészíthető a sajtkrém szinte megszólalásig hasonlító alternatívája? Előnye, hogy rövid idő alatt összedobható, csípőssége, fűszerezése egyénileg alakítható és nem utolsó sorban nem csak finom, hanem tápláló is!
Ugyan mi lehet különleges egy káposztás tésztában? Eláruljuk, hogy nem csak a tálalás! Az alakor ősbúza tészta és a bio káposzta fenséges párosítás, nászukat pedig őrölt bio borssal koronázzuk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
A hagyományos felvágottak mellőzése – egészségi állapotunk kímélése mellett – konyhai kreativitásunk fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen változatos ízvilágú pástétomokat készíthetünk, gyorsan, mindenféle adalékanyag nélkül. Ez a növényi krém egyedi fűszerezésének köszönhetően ízében hasonló, mint a májasok, de annál sokkal egészségesebb és finomabb! Próbáljuk ki bátran.
A valódi gyömbérsüti intenzíven fűszeres ízvilágát, selymes állaga tökéletesen kiegészíti. Tömör, azonban egészen ellenállhatatlan téli sütemény, ami kihagyhatatlan egy forró tea vagy egy délutáni kávé mellől.