Dr. Hauschka natúrkozmetikumok – A természetből az embernek

Számtalan oka lehet annak, ha valaki natúrkozmetikumot szeretne használni. A minőségi arc-és testápolás, a tudatos életmódváltás, vagy akár egészségügyi problémák ösztönözzék az embert, manapság nehezen tud eligazodni ezen a piacon. Sok neves cég árul drágán olyan termékeket, amelynek összetevői között igencsak találunk nemkívánatos adalékokat, szintetikus vegyületeket, amelyeknek nemhogy az ember bőrén, hanem az ökoszisztémába kijutva sincs helye. Ha valaki azt mondaná nekünk, hogy az arckrém vagy testápoló, amivel táplálni szeretnénk a bőrünket naponta, tartalmaz oxybenzolt vagy parabéneket, amelyek egészségkárosító hatásúak lehetnek, vajon akkor is használnánk ezeket? Sajnos ez a piac nincs megfelelően szabályozva ilyen tekintetben, így nyilván nem a káros hatóanyagokra hívják fel a figyelmünket a termékeket jól eladhatóvá tevő reklámokban.

Jó, ha tudjuk, hogy a bőrünkön keresztül ilyen formában káros anyagok tömkelege juthat be szervezetünk legmélyére, ezek legtöbbje pedig felboríthatja testünk egészséges működését. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy bőrünk védelme és ápolása milyen fontos dolog, hiszen ez a szervünk az, amely minden nap minden percében megvédi testünket a külvilág hatásaitól.

Amikor arc- és testápolásunk tekintetében változást szeretnénk, vagy szükséges változtatnunk, akkor értjük csak meg igazán mekkora kincs, amikor valódi értéket képviselő natúrkozmetikumra bukkanunk.  Érezzük a gyengéd ápolást, mindemellett az intenzív hatást. Megértjük mit jelent az, hogy tudjuk, mire van a bőrünknek szüksége, és azt is, hogy az ápoltság mellett milyen finoman kényeztetjük magunkat. Azt kaphatjuk, amit valóban elvárunk attól, amit megveszünk.
És hogy miért lehet egy natúrkozmetikai termékcsalád ennyire hatékony? Erre ad választ a Dr. Hauschka natúrkozmetikai termékcsalád mottója is: A természetből az embernek.

arcapolas.jpg

A WALA Heilmittel GmbH már 1935 óta fejleszt természetes összetételű készítményeket. A cég története kezdetén úttörőnek és forradalmárnak számított egy olyan társadalomban, amely nem nagyon volt tudatában a természetes készítmények értékének.

Dr. Rudolf Hauschka kifejlesztett egy eljárást, amellyel alkohol használata nélkül lehetett természetes gyógyszert előállítani. A készítményei iránti kereslet bátorította fel Hauschkát, hogy 1935-ben Ludwigsburgban megalapítsa a WALA céget, majd Elisabeth Sigmundal együtt megtalálták a módját, hogy olyan krémalapokat alkossanak, amelyek kémiai-szintetikus emulgeálószerek nélkül is stabilak.

Hauschka olyan eljárást fejlesztett ki, amelynek révén a gyógynövénykivonatokat konzerváló hatású alkohol nélkül is eltarthatóvá lehet tenni. A természetes polaritásokban rejlő erőt, a fény és a sötétség, a meleg és a hideg, a mozgás és a nyugalom ritmikus váltakozását használta ki.

A mai napig e ritmizáló alapeljárást követve állítják elő a kivonatokat, esszenciákat és tinktúrákat, amely során ritmikusan keverik át az elegyeket és potencírozzák a készítményeket. A ritmus nem önmagában a cél, hanem a segítségével kapcsolatot teremthetünk a testünkkel, hiszen ahogyan minden szervezet, így az emberi test is különböző ritmusok szerint él. Elég, ha csak a bőrt vesszük alapul, amely 28 naponként megújul, valamint másképp viselkedik napközben, és másképp éjszaka, amikor regenerálódik.

Ezzel a ritmussal dolgoznak összhangban a Dr.Hauschka kozmetikumok. Termékeik rendszeres alkalmazása nemcsak támogatja bőre regenerálódási folyamatait, hanem aktivizálja és stabilizálja is. Napközben a tartalmas tápláló termékek fejtik ki hatásukat, éjszakára pedig a zsírmentes ápoló termékeiket ajánljuk, hogy semmi se zavarja meg bőre anyagcsere-folyamatait.

Válogatott minőség, a természetnek elkötelezett különleges előállítási mód és a legmodernebb gyártási technológiák biztosítják és járulnak hozzá a világszerte ismert Dr. Hauschka (WALA) termékek minőségéhez.

WALA_gyogynoveny_kert.jpg

Olyan összetevőket használnak az előállítás során, amelyek lehetőség szerint biodinamikus vagy ellenőrzött biológiai termesztésből származnak, a mezőgazdaság olyan formájára építenek, amely mellőzi a kémiai permetezőszerek és a műtrágyák használatát. Mindez támogatja és megőrzi a talaj termékenységét és a fajok sokféleségét, így fordítva figyelmet a természetes egyensúlyra, amely erősíti a Földet, mint egységes organizmust. A biotermesztés terén a hátterében nemcsak meggyőződés, hanem tapasztalat is áll. A cég saját biodinamikus elvek szerint művelt gyógynövénykertet és egy Demeter-irányelveket követő gazdaságot működtet.

WALA_epulet.jpg

Azon fáradoznak, hogy az egész vállalat fenntartható módon működjön. 100%-ban környezetbarát energiát használnak, épületeik fenntartható építési módszerrel készültek, munkatársaik számára szolgálati kerékpárt és bioételeket biztosítanak. Elkötelezettségüknek köszönhetően már 1999 óta rendelkeznek DIN EN ISO 14001 és EMAS környezetvédelmi tanúsítvánnyal. Ezen értékteremtő törekvések jelennek meg számunkra is megtapasztalható módon, minden egyes előállított termékük minőségében. 

A Dr. Hauschka kozmetikai termékek később is megtartották az alapítás időszakára jellemző úttörő szellemiséget. A vállalat 1999-ben teljes körű dekorkozmetikai termékcsaládot mutatott be, amely természetes összetevőket tartalmazott, így receptúrája a szépítkezéssel egyidejűleg az ápolást is lehetővé tette. 2009-ben a kozmetikai termékek sora a nagyon száraz, feszülő, viszkető bőr ideális ápoló készítményeivel – a Dr. Hauschka Med családdal – bővült.

Néhány gondolat az arcápolásról

Bőrünk rendelkezik saját erőkkel, hogy táplálja és megújítsa magát, amiben a Dr. Hauschka kozmetika egy egészen sajátos ápolási és kezelési koncepciót nyújt: erősíti a bőr egészséges folyamatait és ritmusait, valamint védi a külső hatásoktól.

Alap arcápoló készítményei a tisztítás, erősítés és ápolás harmóniájában egészítik ki egymást. Bízzon a Dr. Hauschka hármasságában. Normál bőr esetén finoman, kényeztetően ápol, de megoldást nyújthat száraz, irritált, érzékeny valamint zsíros-tisztátalan bőrállapot esetén is.

A mindennapos alapápolást kiegészítik az Intenzív ápoló készítmények is (arcgőzölő, maszk, pakolás), amelyek fokozott normalizáló impulzusokat adnak a bőrnek. Segítségükkel a sűrű mindennapok közepette extra időt fordíthat bőre ápolására, amitől garantáltan jobb lesz a közérzete.

A szép, sugárzó bőrt támogató Intenzív kúrák regeneráló impulzust adnak a bőrnek. Az évszakváltások, a túlzott napsugárzás és más környezeti hatások olyan igénybevételt jelenthetnek a bőrnek, amelyek tisztátalanságot, irritációt és gyulladást is okozhatnak. A munkahelyi vagy magánéleti stresszhelyzetek, konfliktusok, vagy fiatal korban a pubertásban zajló folyamatok kibillenthetik a bőrt az egyensúlyi állapotából. Ilyen esetekben különös figyelmet érdemel bőrünk! A készítményeket a különböző bőrállapotoknak megfelelően állították össze gyógynövénykivonatokból, megfelelően feldolgozott fémekből – ezüst, arany – és drágakövekből, pl. malachit, turmalin, rubin -, hogy csak néhányat említsünk közülük. Az eredmény: egészséges, sugárzó bőr.

Bőre ismeri a megújulás erejét! Kortalan szépség. Magával ragadó vitalitás. A Regeneráló ápoló sorozat célzottan ösztönzi a bőr megújulási folyamatait. Bőrének sejtjei minden 28 napban megújulnak. E természetes ritmusnak a tanulmányozásával, figyelembe vételével és támogatásával kerültek összeállításra, tartalmas olajokból és gondosan összeállított gyógynövénykivonatokból a regeneráló ápoló készítmények. Az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani – de tudjuk támogatni bőre vitalitását, és ösztönözni nedvességmegtartó képességét, rugalmasságát.

Hogyan is tudna ellenállni bőre egy ilyen ápolásnak?