Törődjön még többet egészségével!

Az egészség manapság már nem csupán a tünetmentes testi állapotot jelenti, ahogy a WHO (World Health Organization/Egészségügyi Világszervezet) is megfogalmazta:

"Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya."

Az egészség tehát a jó közérzetet a belső beteljesedést, az „egész-ség” állapotát jelenti, amikor lelkileg, érzelmileg és testileg egyaránt kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat.

A betegségek fő oka
 

Nem csupán a helytelen és a mozgásszegény életmód vagy a nem megfelelő táplálkozás betegíthet meg bennünket, de orvosok által is elismert tény, hogy napjaink betegségeinek 80-90%a pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű, stresszek okozzák.

Mik azok a stresszek?
 

A stresszek olyan lenyomatok, melyek azért alakulnak ki, mert a bennünket ért külső hatások túl erősek voltak ahhoz, hogy ott és akkor azonnal fel tudjuk dolgozni őket, így lenyomatot hagytak bennünk.

2.jpg

Mi a baj a stresszekkel?
 

A lenyomatok növekvő sokasága apró felhőként takarja ki a velünk születetten bennünk szunnyadó tiszta alkotó képességet, tiszta tudatosságot, a belső egyensúly állapotát, s szorongóvá, feszültté, fáradttá, önbizalomhiányossá tesz bennünket, végső soron pedig testi betegségek formájában jelentkezik, mellyel már orvoshoz fordulunk.

1.jpg

Hogyan szüntethetem meg a stresszeket?
 

Mi a világ legtöbb tudományos kutatása által igazolt meditációs eljárását, a Transzcendentális Meditációt szeretnénk bemutatni Önnek, mert ez a módszer több mint 50 éve és

10 millió ember életében bizonyított!

4.jpg

Mi a TM?
 

A Transzcendentális Meditáció egy egyszerű, természetes és erőfeszítés-mentes mentális technika, melyet naponta kétszer gyakorlunk, kényelmesen ülve, csukott szemmel, alkalmanként 20 percig. A TM nem vallás, nem filozófia, nem követel meg semmiféle életmód változtatást vagy hitet, bárki, aki hétköznapi módon képes gondolatokat gondolni, az el tudja sajátítani.

5.jpg

700 Tudományos kutatás
 

A TM jótékony hatásait ez idáig több, mint 700 - a pszichológia, biológia és szociológia területein végzett - tudományos kutatás igazolja, melyeket mintegy 33 ország 210 kutatóintézetében és egyetemén (mint például a Harvard, Stanford, Yale, UCLA) végeztek el.

A kutatások eredményeit a legnevesebb tudományos szaklapok közölték, s ez jelenti a garanciát arra, hogy a TM valóban működik. A tudományos kutatásokat neves nemzetközi orvosi, pszichológiai és társadalomtudományi lapokban közölték. 

A teljesség igénye nélkül néhány jó hatás, amelyeket a TM gyakorlói mind élvezhetnek:

Fejlettebb agyműködés

Kevesebb stressz

Javuló egészségi állapot

Harmonikusabb személyiség

Ha szeretne még többet megtudni erről a sokak életét teljesen megváltoztató eljárásról, látogasson el rendszeres TM tájékoztató előadásunkra, s tanuljon meg meditálni, könnyen és élvezetesen!

Dienes-Nagy Oktatási Központ - 20 év tapasztalat a TM-oktatásban

http://www.dienesnagy.hu/

Kövessen minket facebookon is: https://www.facebook.com/dienesnagytm/